si | hr | en | de

Domov Sanacija vodne škode
PDF Print E-mail
Sanacija vodne škodeZa uspešno sanacijo je zelo pomembno, da od zalitja z vodo do prvih sanacijskih ukrepov preteče čim manj časa.

Najprej je potrebno ugotoviti stopnjo škode. Ugotovimo jo tako, da naredimo površinske meritve, testne izvrtine in posnetke stanja.

Za sušenje tal in sten lahko uporabimo različne metode.

Postopek razvlaževanja začnemo vedno z močnimi razvlaževalci (s tem zaščitimo tudi morebitno pohištvo in ostalo blago), da znižamo količino vlage v zraku in kasneje posledično v materialih. Kjer je mogoče in potrebno, uporabimo novo tehniko sušenja z mikrovalnimi sušilniki. Pri tem ne smemo pozabiti na sušenje izolacijskih materialov, estrihov in sten.Sušenje s sistemi za prepihovanje vlažnih materialov


Uporaba klasične metode saniranja vodne škode je v primerjavi z obnovo bistveno hitrejša in cenejša. Poškodovane prostore je možno v kratkem času spet polno koristiti. Za sušenje izolacijskih slojev je potrebno izvrtati le malo število izvrtin v estrih. Z izvrtinami v estrih in s posebnimi konekti omogočimo dovod toplega, suhega zraka s pomočjo zračnih turbin in adsorpcijskih sušilnikov v plasti estriha in izolacije. Vlažne izolacijske plasti so s tem postopkom nasičene s toplim, suhim zrakom, ki se nasiti z vodnimi parami in navlažen izpiha pri diletacijskih režah ali izvrtinah za izpih v prostor. S pomočjo zračnih razvlaževalnikov se vlažen zrak spremeni v kondenzat oz. vodo, ki se nabira v posodah razvlaževalnika ali pa je direktno odvedena v odtok. Ta metoda zagotovi hitro in popolno izsuševanje brez materialnih škod in vpliva na izolacijsko vrednost. Redna kontrola z natančnimi merilnimi napravami in protkolacija merilnih vrednosti omogočata učinkovito vodenje sanacije.